שלום לכולם, ברוכים הבאים לעוד סרטון על שופיפיי בערוץ שלנו.
אני עמוס, מנכ"ל חברת BOA Ideas , חברת פיתוח אתרים המתמחה באתרי שופיפיי.
אני שמח לשוחח איתכם על נושא נוסף שתמצאו מעניין ושאנחנו מקבלים עליו המון שאלות.
וזה הנושא של הנחות – מילה מבלבלת שננסה לפרק תוך זמן קצר כדי שתצאו מכאן כמומחים.
אז מה זה "מבצעים"? קודם כל בואו נתחיל מהמילה. כי אנשים מגיעים אלינו ושואלים אותנו על מיני מילים שונות. איך עושים הנחות בשופיפיי? איך עושים מבצעים?
כולם רואים את זה אחרת, אנחנו מדברים על הנחה והצד השני חושב על משהו אחר לגמרי. גם בתוך המבצעים עצמם, יש המון דרכים שונות להגדיר אותם – למעשה סוגים שונים של מבצעים. וזה אפילו משפיע על חווית המשתמש בסוף.
למשל, אם מישהו רוצה 1+1, אם הפריט הנוסף קופץ בפופ-אפ ואני יכול לבחור אם להוסיף או לא, או שהוא נכנס אוטומטית לעגלה – ועוד דברים כאלה.
אז בסרטון הזה, אנחנו רוצים להתמקד בהיבט הטכני יותר – איך משתמשים בזה ב-Shopify, איך מאפשרים את זה. מה שאנחנו מנסים לחשוב עליו זה איך במצבים מסוימים בשופיפיי אנחנו מאפשרים ללקוח לשלם פחות מהמחיר הרגיל.
אנחנו רוצים להסביר שבשופיפיי, זה לא כל כך פשוט לעשות את כל סוגי ההנחות שאנשים לפעמים שואלים אותנו עליהם. אז קודם כל נסביר למה לא ואז נסביר מה כן אפשר לעשות.
למה שופיפיי לא מאפשרת הנחות קלות?
למה שופיפיי לא מאפשרת ליצור הנחות בצורה מאוד פשוטה וקלה מהמערכת?
אני רוצה להתחיל בלהזכיר לכולם ששופיפיי מרוויחה את הכסף שלה כאחוז מהמכירות שמותגים עושים. כלומר – מה שחשוב להם זה שתמכרו כמה שיותר. והם תמיד עורכים בדיקות ומבחנים – ומאחר שהם בני 14, הם עשו הרבה מאוד כאלה – של מה מוכר הכי הרבה ומה מוכר הכי מעט. ומה שהם מגלים שמוכר יותר, הם עובדים על זה ומוסיפים את זה לפלטפורמה. ומה שמוכר פחות הם מסירים מהפלטפורמה ואפילו מקשים עלינו המפתחים להשתמש בזה. כי הם לא רוצים שנשתמש בזה בחנויות של הלקוחות שלנו כי אז הם ימכרו פחות ו-Shopify תרוויח פחות.
אז זו הסיפור הרקע.
הם גילו שהנחות מרובות ומורכבות פוגעות במכירות. אולי מה שאמרתי עכשיו נשמע מוזר אבל האמת היא שרוב הפעמים שאנחנו אומרים את זה ללקוחות, הם מופתעים. הם מופתעים כי בישראל זה מאוד מאוד נפוץ לעשות סוגים שונים של הנחות – 1+1, קנה שניים קבל שלושה, קנה 300 שלם 200, הצטרף למועדון חברים וקבל 20% הנחה. המון וריאציות שונות כאלה.
אבל כשחושבים על זה ומסתכלים על רוב האתרים בעולם, מגלים שזה בכלל לא כל כך נפוץ. כל סוגי ההנחות האלה לא כל כך נפוצים – יותר נפוץ קופון הנחה, שכמובן יש בשופיפיי. אבל לא כל ההנחות המבלבלות והמורכבות האלה, ובטח לא שילוב שלהן.
חשוב לי להסביר שהרעיון הזה של להסתכל באתרים אחרים לראות אם הם כן או לא עושים, בסופו של דבר יש את העניין שצריך להבין.
שופיפיי לפעמים מפרסמת את תוצאות הבדיקות שהם עורכים אז כדאי לתת אליהן את הדעת. בעצם מה שהם גילו, וזה גם לא מפתיע אותנו, שהלקוחות שלנו מבלים זמן מאוד מאוד קצר באתרים שלנו. כמה דקות. ובדרך כלל הם עושים את זה מהנייד שלהם כשהם באמצע שתי פעילויות. אין להם הרבה זמן או הרבה ריכוז.
אם הם באים לאתר שלנו ורואים הרבה הנחות מסובכות, הם יכולים או להגיד "מה קורה פה? זה כאוטי ויותר מדי בשבילי", ולעזוב, או שהם באמת יכולים להתעניין אבל להגיד לעצמם "אני צריך עוד זמן לחקור את המבצע עד הסוף".
למשל, אם אתה עושה מבצע של קנה חמישה, קבל את השישי בחינם, הלקוח מבין שהוא צריך לחקור את האתר ולמצוא שש פריטים בשביל לממש את ההנחה. והוא אולי מתלהב מזה, אבל ייתכן ואין לו זמן לזה באותו רגע ואז הוא לא קונה בסוף.
זה נכון שיש הבדל בין תרבויות ושמחוץ לישראל, אולי זה פחות נפוץ, ובישראל זה יותר. אז הלקוחות מגיעים ויותר רגילים לזה, ואולי אפילו מצפים לזה. וזה נכון גם שיש רעיון של קהל יעד ומוצרים ספציפיים שיותר מונעים מהנחות, גם מורכבות ומרובות. אבל חשוב להעלות את העובדה שבאופן כללי, זה משהו שחשוב לשמור פשוט וישיר כדי שזה לא רק יעלה לך מחירים אלא גם לא יפגע בהם.
עכשיו, הרבה פעמים אנשים אומרים לי "בסדר, שופיפיי תמיד בודקת מה מוכר הכי הרבה, ואז הם עושים את זה, אז אולי הם פשוט לא הספיקו לבדוק את זה עדיין".
אז קודם כל, נכון – בתחום של הנחות, כמו בכל תחומים אחרים, שופיפיי תמיד מתעדכנת. אבל מצד שני, צריך לזכור מה שאמרתי לפני – שופיפיי הם בני 14 ולנושא הזה, הם מאוד איטיים בלהוסיף יכולות. ואני חושב שאפשר להסיק מזה שהם באמת מאמינים שזו לא משהו – בוא נגיד את זה ככה – להגזים בו.
גם כשהם עושים חלק מהדברים האלה, ונדבר על מה שהם כן עושים, אלה דברים שאנחנו שומעים מהלקוחות שהם לא מבינים למה שופיפיי עשתה את זה ככה ולא אחרת. ונדבר על זה בקרוב.
אז אנחנו צריכים לתת אמון בשופיפיי שהם לא רק ארגון שיודע מה הוא עושה, זו גם איך שהם מרוויחים כסף. אז אם הם חושבים שמשהו פוגע במכירות, הם יודעים על מה הם מדברים.
איך אפשר ליצור הנחות בשופיפיי?
אז איך אנחנו יכולים לעשות הנחות? מהם הדרכים?
הנחת מוצר
קודם כל, בואו נתחיל עם סוג ההנחה שבעיני שופיפיי מוכרת הכי הרבה ותביא לך הכי הרבה לקוחות. וזו פשוט "הנחת מוצר". זו לא מבצע, זו הנחה. ומנקודת מבטה של שופיפיי, זו אפילו לא הנחה, זו פשוט מחיר נמוך יותר. ויש לך את האפשרות להשתמש ב-Compare Price כדי להציג את המחיר הישן עם קו חוצה אותו.
מבחינת חוויית המשתמש, זה ממיר הכי הרבה. גם באתרים שכל האתר במבצע, ואז אתה אומר לעצמך שהם מעלימים אותך ופשוט מורידים מחירים. גם באתרים האלה, הם ממירים יותר מאשר אם הם לא היו משתמשים בזה.
וכמובן, אם עושים את זה נכון ובהקשר, ועושים הנחה לאוסף ספציפי או מוצר ומכניסים אותם למבצע לתקופה מסוימת, זה באמת גורם לאנשים לקנות. הם באוטובוס או במקום כלשהו ורואים שעכשיו יש לזה 20% הנחה, הם פשוט מוסיפים את זה לעגלה וקונים. למי שלא יודע, פשוט הולכים לדף המוצר וב"מחיר" שמים מחיר נמוך יותר, וב"מחיר השוואתי" שמים מחיר גבוה יותר וזה יציג את זה עם קו. וזהו.
יש לפעמים נושאים משפטיים, בדרך כלל, שצריך לתת עליהם את הדעת. אני לא חושב שזה רלוונטי לרוב האנשים אבל יש הרבה חנויות שיש להם הגבלות רגולטוריות ואסור לשחק עם המחירים והמחירים הישנים. למי שזה רלוונטי, אנחנו יכולים לדבר על זה אחר כך.
גם, בתצוגה של האתר זה מראה את זה עם קו כברירת מחדל יחד עם תג מבצע אבל אם מישהו רוצה לעשות משהו עם קצת יותר מידע, גם אפשרי. אפשר להציג את אחוז ההנחה, או טיימר שמראה מתי המבצע נגמר וכו'. הכל אפשרי אבל צריך לעשות את זה עם פיתוח.
ניהול הנחות
לגבי ניהול ההנחות, הרבה פעמים אנשים אומרים "בסדר, עכשיו אני צריך להכניס את זה מוצר אחר מוצר ולשנות מחיר ולחשוב כמה זה 20%?" אז, מי שצריך סוג כזה של ניהול אם זה לא מוצר אחד שניים שלושה, יש שתי דרכים פופולריות לעשות את זה. אחת זה פשוט לעשות את זה עם אקסל. לעשות אקספורט של הקטלוג, או רק המוצרים שנמצאים במבצע. ואז באקסל אפשר ליצור נוסחה שמחשבת אוטומטית את המחירים ומציגה את המחירים הישנים. ולמי שרוצה משהו קצת יותר מתקדם, יש הרבה אפליקציות בחנות האפליקציות שיכולות לעשות את זה בשבילך. בוחרים את הקטגוריות וההנחות וזה מחשב לבד. זה כמובן יעלה כמה דולרים בחודש אבל אפשר שזה יחזיר את עצמו בשבילכם.
אז זו הנחת מוצר או הנחת קו, כמו שלפעמים קוראים לזה, וזו הכי פשוטה.
קופונים
השלב הבא זה קופון. ואם מסתכלים בחו"ל, תראו שהציבור, וגם אנחנו כלקוחות ישראלים שקונים בחו"ל ורואים את זה, מאוד מאוד אוהבים קופונים מסיבה פסיכולוגית. זה גורם לנו להרגיש שקיבלנו משהו שאחרים לא. בניגוד להנחה שציינו שהמחיר יורד, זה לכולם. פה, קוד קופון, אם תפסתי אותו מפייסבוק ממודעה, או מאינסטגרם או מייל או שזה היה יום ההולדת שלי וקיבלתי קוד קופון, אני מרגיש שזה רק בשבילי. במיוחד, אם זה מוגבל בזמן, אז יהיה לי עניין עוד יותר גדול להשתמש בו.
אז למי שלא מכיר, קודי קופון מצד אחד הם מאוד מאוד ידידותיים וקלים לנהל במערכת הניהול של שופיפיי. ומצד שני, הם מאוד מאוד חזקים – אפשר לעשות "קנה x, קבל y" בחינם או בהנחה. לבחור איזה קטגוריות כלולות. מה אני צריך לקנות, מה אני אקבל. המון צירופים כאלה. כמובן, הנחות אישיות או הנחה על כל הקנייה. גם הנחות על דמי משלוח, אם רוצים. וכל זה עם קוד קופון. חשוב לזכור שכמו בהרבה אתרים בעולם, גם עם שופיפיי. אי אפשר לשלב בין קודי קופון. זה נקודה חשובה.
קופונים אוטומטיים
מה שיקח אותנו לנקודה הבאה, וזה כלי פחות חדש ששופיפיי פרסמה, הם קופונים אוטומטיים. היכולת להגדיר קוד קופון שהלקוח לא צריך להוסיף ידנית. אם העגלה שלהם עומדת בדרישות, אז סוג כזה של קופון יחול אוטומטית על העגלה. זה נשמע מאוד מאוד טוב, אבל בפועל זה לא כל כך טוב כי יש הרבה מגבלות. קודם כל, אפשר להפעיל רק קוד קופון אחד בכל פעם ולא יותר מזה. זו כבר מגבלה. הדבר השני – כשהמבצע מיושם על העגלה, כלומר אם העגלה שלי תקפה למבצע הזה, אני לא יכול להסיר את ההנחה האוטומטית אם יש לי קופון טוב יותר. למשל, אם קיבלתי אחד ליום ההולדת שלי. וזה ממש מתסכל לקוחות.
אז זה פרקטיקה טובה לעשות את ההנחה הזאת של קופון אוטומטי במקרים ספציפיים – למשל, משהו כמו בלאק פריידי כשיש לך הנחה ענקית גם מהפרספקטיבה של ההנחה שהיא מציעה וגם מהפרספקטיבה שהיא תחול על כמעט כל החנות, אם לא כל החנות, ובתקופת זמן הזאת, אני לא יכול להשתמש בקופון אישי. אז, ייתכן שזה מתאים לדברים בקטגוריה הזאת. במקרים אחרים, זה פחות מתאים.
קופונים והמרות
חשוב לומר משהו על קודי קופון וקופונים אוטומטיים – הם סוגי קופונים שמופיעים רק בקופה. ולכן, אפשר שזה פוגע בשיעור ההמרה בין הוספה לעגלה לבין הקופה כי אני לא רואה את ההנחה באופן מיידי. אבל זה מאוד משפיע על שיעור ההמרה של מישהו שהתחיל את הקופה. אז צריך לבדוק אצל עצמך בדוח ההמרות אם יש לך בעיה עם הוספה לעגלה והתחלת קופה, או שם האחוזים שלך גבוהים והירידה באה מאנשים שהתחילו קופה ולא סיימו. על סמך זה אתה יכול לדעת אם יותר מתאים לך לעשות הנחות על פריטים, שזה מחזק את ההוספה לעגלה והקופה, או אם כדאי לך להשתמש בקוד קופון במקרה שיש לך ירידה גדולה ממי שמתחיל קופה למי שמסיים. אז זו בקשר לאותם דברים.
כלים של Shopify Plus
יש עוד שני כלים ממש נחמדים להנחות ללקוחות של שופיפיי פלוס. למי שלא מכיר, תכנית שופיפיי פלוס היא תכנית לחברות גדולות ובעלי עסקים בשופיפיי שמציעה, קודם כל זה יותר יקר, אבל מציעה כלים שאין בשופיפיי הרגילה, שניים מהם אני אדבר עליהם עכשיו כי הם קשורים להנחות.
אחד זה Scripts – סקריפטים של שופיפיי, שאיתם אנחנו יכולים לפתח הנחות מורכבות שאנשים תמיד שואלים אותנו עליהן. קנה 300 שלם 200. שניים במאה, שלושה במאתיים. אחד פלוס אחד, אחד פלוס שניים פלוס שלושה. הנחות מטורפות – כמפתחים, אנחנו יכולים ללכת ולקודד את זה. גם שם יש כמה מגבלות אבל זה הרבה יותר גמיש. ועוד יתרון שזה יש לזה זה שזה יוצג לגולשים, גם בזמן שהם גולשים באתר. אם למשל הם מוסיפים שלושה ארבע מבצעים וזה חבילה שמורידה את המחיר, מיד כשזה נכנס לעגלה המחיר יורד. לא בקופה. אז זה יתרון מאוד מאוד גדול לשופיפיי פלוס.
וגם, Shopify Launchpad, שזה למעשה כלי לתזמן, מראש, את כל הדברים שיקרו אוטומטית בחנות. אני לא אסביר הכל, אני רק אדבר על החלק של הנחות. למשל, אנחנו יכולים להגדיר שבתאריך מסוים, בשעה מסוימת, קטגוריה מסוימת תרד ב-20%. קטגוריה שנייה תרד ב-15%. מוצר בודד ירד ב-5%. זה גם לא חייב להיות באחוזים – אפשר לקבוע מחיר או הנחה. זה מאוד מאוד גמיש.
ועוד יתרון שזה יש לזה זה שזה יוצג לגולשים, גם בזמן שהם גולשים באתר. אם למשל הם מוסיפים שלושה ארבע מבצעים וזה חבילה שמורידה את המחיר, מיד כשזה נכנס לעגלה המחיר יורד. לא בקופה. אז זה יתרון מאוד מאוד גדול ל-Shopify Plus. מי שמעוניין מוזמן ליצור איתנו קשר.
אפליקציות בחנות האפליקציות
הדבר האחרון שאפשר לעשות זה להשתמש בסוגים שונים של אפליקציות שיש בחנות האפליקציות של שופיפיי. אבל גם חשוב להבין איך הן עובדות. כלומר, לפעמים אנשים יבקשו מאיתנו לאפשר סוגי הנחות שונים, וכשאנחנו אומרים שזה משהו ששופיפיי מקשה עלינו לעשות, אז הם אומרים "אבל יש אפליקציות – איך הם עשו את זה?" אז אני אסביר איך הם עשו את זה כדי שתבינו מהם החסרונות.
בעצם, אפליקציות ההנחות בחנות האפליקציות של שופיפיי עובדות באחד משני אופנים. או שהן יוצרות עבורכם, אוטומטית, ומי שמשתמש בסוג הזה של אפליקציה צריך לשים לב, גרסאות כפולות של כל מוצר שהוא חלק מההנחה, במחיר המוזל או אפס. הן מבטיחות שמוצרים אלו, מצד אחד לא יהיו זמינים בחנות כדי שמישהו לא יוסיף אותם בטעות לעגלה בחינם או בהנחה. אבל, הן יוודאו שרק מישהו שעומד בתנאים של ההנחה שהגדרת – האפליקציה תחליף את המוצר במחיר המלא במוצר שהיא יצרה עם המחיר הזול יותר. אפליקציות אלה היו פופולריות יותר עד שהלקוחות, בעצם בעלי החנויות, ראו איזה בלגן זה עשה להם בחנות, בקטלוג, ובניהול המלאי. ולא מעט אנשים הצליחו לגשת להנחות, למחירים הזולים יותר, גם כשהם לא עמדו בתנאים. ובגלל זה, סוג האפליקציה הזה ירד, ואני שמח על זה.
סוג האפליקציה השני הם אפליקציות שמשתמשות בתכונה של הזמנת טיוטה. אנשים שמכירים את שופיפיי, אתם, כבעלי חנויות יכולים ליצור הזמנות בשם הלקוחות. כלומר, הם לא צריכים לעבור דרך האתר ולהוסיף מוצרים לעגלה ולעבור את הקופה. אבל בתוך ממשק הניהול, אפשר ליצור הזמנות. ולמי שלא יודע איך, אולי נעשה על זה סרטון נפרד – ליצור הזמנות. ואז, כי אתה המנהל ובעל החנות, אתה חופשי לעשות את זה בכל מחיר שאתה רוצה. כלומר אתה יכול לתת כל הנחה שאתה רוצה, כולל אפס, כולל עם דמי משלוח או בלי דמי משלוח וכו'.
הרבה אפליקציות הנחות היום מנצלות את זה. הן מאפשרות לגולש לגלוש באתר ולהוסיף מוצרים וכל פעם הן בודקות אם העגלה זכאית להנחה, ואם כן הן יוצרות הזמנת טיוטה מוגבלת. שם, האפליקציה שולטת במחירים ויכולה להוריד מחירים ואז להחליף בין הטיוטה לעגלה. זו גישה מעניינת. גם אנחנו השתמשנו באפליקציה הזאת במקרים מסוימים אבל זה לא שלם. צריך להבין את זה. זו לא הייתה הכוונה של שופיפיי עם הזמנת טיוטה. הזמנת טיוטה תוכננה כדי להכין הזמנה ולשלוח אותה ללקוח. אז יש כמה חסרונות בזה. למשל, לפעמים זה יכול להיות קשה לחזור מהזמנת טיוטה להזמנה רגילה אם אתה רוצה להסיר מוצר או להוסיף מוצר וכו'. גם החוויה של איך זה פועל על המסך, יש קפיצות מסוימות ועוד דברים קטנים ומוזרים כאלה. אבל, מי שבאמת רוצה להתקדם עם הנחות מורכבות ומרובות והאופציות המובנות בשופיפיי לא מתאימות לו, והוא לא מוכן לעבור ל-Shopify Plus, אולי כדאי לעשות ניסוי ולהחליט אם זה עונה על הצרכים שלו. אנחנו, באופן כללי, לא ממליצים על זה, כי באופן כללי אנחנו מסכימים עם שופיפיי שהנחות מרובות ומורכבות פוגעות במכירות. וכי מנקודת מבט טכנית, זה לא מושלם.
אני מקווה שעזרתי לכם לארגן את כל הרעיונות בעולם הזה ושעכשיו הדברים נראים יותר ברורים. אם יש לכם שאלות – ולפעמים, תשובות מעלות עוד שאלות אחרי סרטונים אלה, אל תהססו לכתוב לנו או להתקשר אלינו או לשאול שאלות בכל פלטפורמה. אנחנו מקווים שנהנתם ובהצלחה. תודה